Hunebed Centrum

  • Borger
  • Bezienswaardigheid
  • 2 Kilometer


Hunebed Centrum

Terug naar de prehistorie, naar de tijd van de eerste boeren in Drenthe… Trek een berenvelletje aan en kom naar het Hunebedcentrum in Borger. Hier zijn nog 54 hunebedden te vinden. Wat is het verhaal achter deze grafmonumenten?

Ga duizenden jaren terug in de tijd en neem een kijkje bij deze bijzondere bouwwerken. In Drenthe liggen er 54, en de grootste ligt pal naast het Hunebedcentrum. In het centrum wordt het verhaal verteld van de hunebedden en de hunebedbouwers. Hoe konden zij bijvoorbeeld zulke enorme keien tillen? Het Hunebedcentrum bestaat uit een museum, een kenniscentrum met bibliotheek en een Oertijdpark.

Keientuin

Het Steentijdhuis op het buitenterrein laat perfect zien hoe het Trechterbekervolk vijfduizend jaar geleden leefde. Het huis is gebaseerd op een vondst van een prehistorisch huis uit Duitsland. Geen vaatwasser, centrale verwarming, of douche, maar wat dan wel? In de Oertuin is te zien wat voor gewassen er leefden in de prehistorie. Kom ook eens langs bij één van de proeverijen met prehistorische gerechten. In de keientuin liggen duizenden Drentse zwefkeien door elkaar. Groot, klein en allemaal al zo’n 150.000 jaar oud.

Oertijdpark

In het prehistorische park ontdek je hoe onze voorouders hebben geleefd. Langs de ontdekpaden wandel je door 150.000 jaar geschiedenis, langs boerderijen, hutten, gewassen, akkers en een grafheuvel. Ontdek nog veel meer van het mooie Drenthe tijdens een fietstocht of wandeling. Vanaf het Hunebedcentrum zijn allemaal leuke routes uitgestippeld.

Adresgegevens

Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger