Drents Museum

  • Assen
  • Musea
  • 26 Kilometer


Drents Museum

Ga op verkenningstocht door het vernieuwde Drents Museum. Het museum is sinds november 2011 weer open voor publiek.

Met een grote nieuwbouw heeft het museum veel ruimte voor grote wisselende internationale tentoonstellingen. Ook de oudbouw is opnieuw vormgegeven. Het prachtige contrast tussen oud en nieuw begint al bij aankomst bij het museum. Tegen de achtergrond van het oude Koetshuis ligt de nieuwe, gedeeltelijk ondergrondse tentoonstellingszaal van het museum. In het oude gedeelte zijn de vaste afdelingen Archeologie, Hedendaagse Realisme en Kunst uit 1885-1935 te bewonderen, terwijl in de nieuwe museumvleugel grote tentoonstellingen te zien zijn.

Kunst van en uit Nederlandse bodem

Maak kennis met de Nederlandse wortels in het oude gedeelte van het Drents Museum. Bij de afdeling Archeologie is de invloed van de mens op het Hollandse landschap te zien. Bekijk indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, objecten uit hunebedden, de oudste boot ter wereld en de veenlijken. In het Yde theater is alles over de achtergrond van het drama van het veenmeisje van Yde te leren. Bij de afdeling Kunst 1885-1935 is de Nederlandse beeldende kunst en kunstnijverheid rond het jaar 1900 te bewonderen. Deze periode staat bekend om zijn stormachtige ontwikkelingen in de kunst en laat een grote diversiteit zien. De afdeling Hedendaags Realisme laat kunstwerken zien van Nederlandse kunstenaars. Door een grote schenking van de ING is de museumcollectie van het Drents Museum uitgegroeid tot één van de toonaangevende collecties van Nederland.

Drents Museum Assen in Assen leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Adresgegevens

Brink 1
9401 HS Assen